11-річний хлопчик, якого у центрі Львова збила маршрутка, помер у реанімації

Автобус переїхав дитину коли повертав з пр. Чорновола на вул. Городоцьку. Світлофори на перехресті не працювали

У середу, 19 червня, у Львові на перехресті проспекту Чорновола та вул. Городоцької водій маршрутки №51 збив 11-річного хлопчика, який їхав на велосипеді. Хлопчик помер в реанімації. Інформацію про загибель дитини LVIV.MEDIA підтвердили у поліції Львівщини.

Перехожі намагалися підняти маршрутку, щоб врятувати хлопчика

Дитина о 16 годині раптово виїхала на проїжджу частину в той момент, коли маршрутка повертала праворуч на вулицю Городоцьку. Перехожі намагалися врятувати хлопчика, піднімаючи маршрутку, щоб витягнути його з-під коліс.

Хлопчика негайно госпіталізували до реанімаційного відділення Львівської міської дитячої клінічної лікарні у вкрай важкому стані з численними травмами: політравмою, внутрішніми кровотечами, розривами легенів та внутрішніх органів. О 20:03 того ж дня дитина померла.

Аварія сталася на нерегульованому пішохідному переході, коли на перехресті не працювали світлофори через планове вимкнення. За кермом маршрутки перебував 60-річний водій із села Вербіж, Стрийського району, працівник ТОВ “Успіх БМ”.

Слідчі відкрили кримінальне провадження. Винуватцеві ДТП загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Правоохоронці встановлюють обставини події. У поліції просять зголоситися усіх, хто володіє будь-якою інформацією, яка допоможе встановити обставини ДТП, на оперативну лінію 102 або за телефоном 067 371 22 78.