На Сихові відкрили мурал на честь захисника Олега “Крилова” Христенка

Олег Христенко воював у складі 3-ї окремої штурмової бригади. Він загинув 7 червня 2023 року в районі села Кліщіївка, Донецької області

У суботу, 15 червня, в Сихівському районі Львова відкрили мурал на честь захисника України Олега Христенка з позивним "Крилов". Мурал з портретом захисника з'явився на фасаді будинку на проспекті Червоної Калини, 127А. Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Олег “Крилов” Христенко

Олег Христенко народився та жив у Львові. У перші дні повномасштабного вторгнення Росії, попри відсутність військового досвіду, самостійно поїхав до Києва та вступив до лав 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ. Спочатку виконував бойові завдання на Київщині, згодом на південному та східному напрямках. 13 січня 2023 року отримав осколкове поранення під Бахмутом. Пройшов реабілітацію і квітні того ж року повернувся у стрій. 7 червня загинув під час штурму ворожих позицій в районі села Кліщіївка, під Бахмутом, від мінометного обстрілу. 11 серпня 2023 року Олега Христенка посмертно нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

Мурал на честь українського захисника
Фото з відкриття

Про мурал

Мурал створили на фасаді будинку на проспекті Червоної Калини, 127А. Це будинок в якому й проживав Олег Христенко. “На стінописі є два зображення Олега, шеврон 3-ї штурмової бригади, в якій хлопець служив, емблема патронатної служби «Янголи Азову», яка допомогла захиснику після поранення, та текст молитви націоналіста. Також є два QR-коди: зчитавши перший, можна почути молитву націоналіста, а другий перекидає на рахунку, куди можна донатити” — йдеться в повідомленні ЛМР.

Нагадаємо, 8 червня на Сихові відкрили мурал на честь Героя України Юрія “Руфа” Дадака. Юрій Руф воював у складі 24-тої окремої механізованої бригади. Він загинув 1 квітня 2022 року у боях на Луганщині. Великий портрет захисника з'явився на фасаді будинку на вул. Коломийській, 8.