У Львові планують звести новобудову з підземним паркінгом біля Собору Св. Юра

Новий будинок хочуть будувати на місці гаражів на вул. Митрополита Андрея, 12

У Львівській міській раді розглядають питання надання в оренду земельної ділянки в історичній частині міста — неподалік Собору Святого Юра, для будівництва багатоквартирного житлового комплексу. Відповідний проєкт ухвали оприлюднили 12 червня на офіційному порталі міської ради Львова.

Минулого року компанія отримала дозвіл на розробку проєкту

Компанія "Благо-Ш" та львів’янка Ірина Петрицька просять у міськради погодити проєкт на земельну ділянку, згідно з яким планують будівництво житлового будинку від 2 до 5 поверхів з підземним паркінгом на вул. Митрополита Андрея, 12. Йдеться про ділянку 0,13 га, на якій є нежитлові будівлі та гаражі, які належать ТзОВ "Благо-Ш" та громадянці Петрицькій. У листопаді 2023 року міськрада затвердила детальний план цієї території, який передбачає будівництво малоповерхового житлового будинку з підземним паркінгом на цій території. А у грудні 2023 року компанії надали дозвіл на розробку проєкту землеустрою.

Існуючий стан території

Якщо міська рада затвердить їхній проєкт, заявники зможуть узяти цю ділянку в 10-річну оренду для будівництва та обслуговування будинку. Орендна плата складе близько 255 тис. грн на рік.

За даними аналітичної системи YouControl ТзОВ "Благо-Ш" створили 10 років у Львові. Фірма займається будівництвом, а її власницею є Ганна Прончак. Крім цього, Ірина Петрицька володіє компанією ТзОВ “Преміум-Буд”.