• Головна
  • Новини Львова
  • Львівська лікарня "Охматдит" просить підписати петицію про запуск до неї громадського транспорту

Львівська лікарня "Охматдит" просить підписати петицію про запуск до неї громадського транспорту

Петиція, створена 20 травня, не змогла зібрати ще й половини підписів

Центр дитячої медицини — лікарня "Охматдит" просить долучіться до підписання петиції про запуск до неї громадського транспорту. Лікарня розташована на вулиці Лисенка, 31. До кінця збору залишилось 37 днів, а зібрано 200 підписів з потрібних 500. Про це ввечері 12 червня написали на сторінці Центру дитячої медицини.

“Сьогодні батьки дітей, яким необхідна медична допомога, мають складнощі з доступом до закладу через відсутність громадського транспорту по вулиці, що веде до лікарні. Запуск маршруту громадського транспорту до дитячої лікарні дозволить батькам з легкістю дістатися до нашого закладу з дітьми, забезпечуючи швидкий та зручний доступ до медичних послуг”, — йдеться у повідомленні лікарні.

Авторка петиції, — менеджерка із соціальної та корпоративної діяльності “Охматдиту” Галина Продан, створила петицію 20 травня. На момент публікації новини вона зібрала 200 підписів. Це менше половини від 500 потрібних голосів. У разі, якщо петиція збере потрібну кількість підписів, її мають розглянути депутати Львівської міської ради.

Галина Продан у петиції зазначає, що цей маршрут буде зручним і для туристів, які захочуть відвідати гору “Високий замок” чи парк. “Також у цьому районі міста функціонує кілька закладів освіти, а ще офіс регіонального телеканалу “Суспільне”. Відтак, користуватись маршрутом зможуть працівники цих структур, студенти та мешканці прилеглих вулиць”, — зазначає Галина Продан.

У петиції йдеться, що з 1 липня 2016 року курсував експериментальний маршрут з вулиці Під Дубом на Високий Замок із заїздом до дитячої лікарні, а у 2022 році планували запровадити повністю новий маршрут, який сполучив би дві проблемні зони низької щільності забудови – це, з однієї сторони, вулицю Кордуби і вулицю Старознесенську, а з іншої – вулиці Кривоноса, Довбуша, і, зокрема, “Охматдит”.

“Розуміємо, що в час війни це реалізувати буде складніше, проте, хочемо зазначити, що цей маршрут є також соціально-необхідним, оскільки з початком повномасштабної війни до нашої лікарні поступає багато дітей із прифронтових зон країни, внутрішньо переміщених осіб, яким важко добиратися до лікарні. Тому, просимо віднайти кошти в бюджеті міста, як витрату на критичні об’єкти та знайти можливість запровадити обіцяний вами маршрут”, — просить авторка петиції.

Посилання на петицію.