• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові дружина загиблого захисника Євгена Черткова висадила дерево в пам’ять про чоловіка

У Львові дружина загиблого захисника Євгена Черткова висадила дерево в пам’ять про чоловіка

Євген на початку війни пішов на фронт добровольцем, а дружину привіз до Львова

Сьогодні, 11 червня, громадська організація "Добро.Дій" разом із дружиною загиблого воїна Христиною встановили пам'ятну таблицю біля дерева, присвяченого капітану ЗСУ Євгену Черткову. Про це повідомили на сторінці організації.

Євген планував переїхати до Львова після перемоги

На вул. Вірменській, неподалік Національного музею, дружина Христина на пам'ять про чоловіка-героя висадила ясен. Встановлена табличка відтепер нагадуватиме перехожим про мужність Євгена. Після повномасштабного російського вторгнення 24 лютого 2022 року відвіз дружину до Львова, а сам пішов добровольцем до 125 окремої бригади територіальної оборони.

“Для нього кохана дружина, батьки та брат були на першому місці і навіть не стояло питання йти чи не йти. Він для себе все вирішив ще 24 лютого 2022 і вступив добровольцем у лави 125 бригади 215 батальйону. Ми планували на початку березня 2022 року відвідати місто Лева, але повномасштабне вторгнення внесло свої правки в плани. Євгену завжди подобався Львів і коли вони з бригадою висувалися на схід, сказав: “Після нашої перемоги переїдемо до Львова”, — розповіла LVIV.MEDIA дружина Христина.

Євген народився в Алчевську на Луганщині, але виріс у Запоріжжі, де здобув вищу освіту і познайомився зі своєю дружиною. У 2019 році переїхав до Києва. На фронті Євген мав позивний "Пекло" — це відображало його запальний і рішучий характер.

15 лютого 2024 року капітан Чертков у віці 34 роки загинув у боях за село Липці на Харківщині.

Частина, в якій служив Євген клопотала про нагородження його орденом "За мужність" ІІІ ступеня посмертно. Офіційно звання Героя України йому поки не присвоєне,