У Львові оновили мапу проблемних забудов: у ній близько 20 ЖК

Львів’яни мають змогу дізнатися, які забудови є проблемними та у чому причина

У Львові оновили онлайн мапу проблемних забудов. Йдеться про те, аби попередити покупців про “підозріле” житло. Наразі на мапі близько двох десятків житлових комплексів, повідомляють на сайті Львівської міської ради у п’ятницю, 7 червня.

Мапа містить детальну інформацію про проблемні забудови, а також причини їх виникнення. За словами заступника мера з містобудування Любомира Зубача у Львівській громаді є ряд будівництв, які з різних причини не доведені до кінця.

“Є не один випадок, коли квартира куплена, гроші заплачені, а будівництво не здійснюється. Або інші випадки, коли не маючи відповідної дозвільної документації, користуючись недосконалістю чинного законодавства, щось було збудовано і є спроби це продати, перепродати. Тому ми вирішили зробити окрему карту незаконних та, скажімо, спірних забудов. Щоб мешканці повністю володіли інформацією про те, де можна купляти, а де не можна”, - каже заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Він зазначає, що карта не є статичною, а буде змінюватися. Вона потрібна саме для того, щоб виводити будівництво з переліку “сумнівних” об’єктів.

Нагадаємо, що у 2017 році у Львівській міській раді вже публікували онлайн-карту незаконних забудов у місті.