• Головна
  • Новини Львова
  • Литва виділить 5,6 млн євро на розбудову центру реабілітації військових у Брюховичах

Литва виділить 5,6 млн євро на розбудову центру реабілітації військових у Брюховичах

За гроші від Литви планують провести реконструкцію центру UNBROKEN та добудувати нові будівлі

Уряд Литви вирішив профінансувати розбудову центру реабілітації UNBROKEN у Брюховичах, що на Львівщині. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий у четвер, 6 червня. Загальна сума інвестицій від Литви становитиме 5,6 мільйона євро.

Як йдеться в повідомленні, за гроші, які виділить Литва, проведуть реконструкцію реабілітаційного центру, який вже існує. Крім цього добудують два нові корпуси. Загальна площа оновленого комплексу після завершення робіт складатиме понад 9 000 квадратних метрів.

На території UNBROKEN добудують дві нові будівлі

"На сьогодні всі наші медичні заклади зайняті, ліжок для прийому пацієнтів фізично не вистачає. Реалізація цього проекту дозволить суттєво розширити можливості реабілітації для українців, які постраждали від війни", — зазначив Андрій Садовий.

Проєкт нового реабілітаційного комплексу в Брюховичах. Фото Андрія Садового

Проєкт передбачає облаштування 106 нових ліжко-місць та сучасного басейну для реабілітації постраждалих від війни. На території центру створять спеціальні зони для проведення реабілітаційних заходів. Крім фінансування будівництва, литовський уряд також профінансує навчання для українських лікарів та фахівців з реабілітації за кордоном.