Суд оштрафував львів’янку за сховані гроші в торті для ув’язненого СІЗО

Жінку визнали винною в незаконній передачі заборонених предметів особам, яких тримають у слідчих ізоляторах.

Мешканку Львова Ганну Г. оштрафували на 255 грн за спробу переправити в СІЗО одному з ув’язнених торт домашньої випічки, в якому були сховані гроші. Про це йдеться у рішенні Галицького районного суду, оприлюдненому 4 червня в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Сама обвинувачена на судове засідання не прийшла, тому розгляд справи суддя Христина Мисько розглядала за її відсутності. Спробу передати одному з ув’язнених посилку, в якій містився торт домашнього виробництва з грішми всередині, жінка зробила 22 березня 2024 року. Після того, як кошти були виявлені, був складений відповідний протокол про адміністративне правопорушення. Купюру номіналом в 1000 грн вилучили з торта і вона стала одним з речових доказів у справі.   

При детальному розгляді матеріалів справи суддя вирішила, що зібраних доказів достатньо. Тому Ганну Г. визнали винною у незаконній передачі в СІЗО заборонених предметів та оштрафували на 255 грн. Вона також заплатить судовий збір у сумі 605,6 грн. Заборонений предмет, який вона хотіла переправити за ґрати, а саме купюру номіналом в 1000 грн, конфіскували. На це рішення Ганна Г. протягом 10 днів може поскаржитись до Львівського апеляційного суду.