• Головна
  • Новини Львова
  • Львівські медики вилікували волонтера та активіста Євромайдану від хронічного болю

Львівські медики вилікували волонтера та активіста Євромайдану від хронічного болю

Роман Дзівінський отримав травму спини через те, що постійно носив бронежилет

Медики львівської лікарні Святого Пантелеймона повернули фізичну форму 30-річному активісту Євромайдану Роману Дзівінському. Чоловік страждав від нестерпного болю у спині, кульгав і не міг зігнутися. Лікарі діагностували у Романа протрузії та кили (грижі) міжхребцевих дисків — типове захворювання воїнів і тих, хто носить бронежилет. Про це у вівторок, 4 червня повідомила пресслужба Першого ТМО Львова

Упродовж чотирьох місяців Роман займався з фізичними терапевтами, регулярно робив гімнастику та ходив на масажі. В результаті терапії біль минув. Вперше за багато років він зміг підтягнутися та повністю відновив фізичну форму.

фото Першого ТМО Львова

З юнацьких років чоловік бере участь у патріотичному русі, зокрема, був учасником Революції гідності. На Майдані Незалежності він узяв у незнайомого чоловіка коробку з сигарами для учасників революції. “Подарунок” здетонував, і Роман втратив ліву руку. Чоловік лікувався в Україні та за кордоном, де отримав протез. Попри травму, із 2015 року займається волонтерською діяльністю, возить на фронт допомогу бійцям. Травму спини він отримав через те, що постійно носив бронежилет.