Колишній зв’язковій УПА зі Львова виповнилося 107 років

Офіційно Олена Рибалко — найстарша мешканка Львова

У понеділок, 3 червня, у Львові привітали найстарішу мешканку міста Олену Рибалко. Їй виповнилося 107 років. Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

«Олена Кирилівна, без перебільшення, видатна жінка. Народилась на Вінниччині та мешкала там до 1944 року, де і закінчила медичний інститут», – зазначив керівник управління соціального захисту Львівської міської ради Олексій Неділя. Він додав, що згодом вона переїхала на Львівщину. Була зв’язковою УПА та лікувала поранених. Загалом пані Олена дуже багато працювала та на пенсію вийшла аж у 89 років.

«За традицією, ми відвідали ювілярку, привітали від імені Львівської громади та вручили допомогу. Зичимо усіх благ пані Олені, здоров’я, миру та Божого благословення!», – заявив чиновник.

У Львові традиційно тим довгожителям, які відзначають 100 років, на день народження з бюджету надають одноразову матеріальну допомогу в сумі 10 тисяч гривень, пам’ятну монету та вітальний лист від міського голови. Усім же, хто святкує 101 та більше років, – 10 тисяч гривень. Традиція вітання довгожителів у Львові триває вже понад 15 років. Загалом на 2024 рік на виплати одноразової допомоги для львів’ян-довгожителів у бюджеті передбачили 680 тисяч гривень.