На Львівщині чиновниця незаконно перереєструвала 11 квартир на нових власників

Державна реєстраторка завдала громаді понад 200 тис. грн збитків

Державній реєстраторці однієї з міськрад Львівщини повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем. Чиновниця за хабар незаконно перереєструвала 11 квартир на інших власників. Реєстраторці загрожує до трьох років позбавлення волі, повідомила пресслужба поліції Львівської області у понеділок, 3 червня.

За даними правоохоронців, 31-річна мешканка Золочева вирішила заробити, скориставшись своїм службовим становищем. Перебуваючи на посаді державної реєстраторки міськради вона за хабар незаконно змінила дані у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

“У період з грудня 2021 року по лютий 2022 року державний реєстратор незаконно зареєструвала права власності на 11 квартир в с. Солонка за фізичними особами без належних для цього правових підстав“, — йдеться у повідомленні Львівської обласної прокуратури.

Такими діями реєстраторка завдала бюджету територіальної громади збитків на понад 200 тис. грн. Слідчі повідомили зловмисниці про підозру у зловживанні повноваженнями. Їй загрожує до трьох років позбавлення волі.