Виробник алкоголю у Львові повернув до бюджету 17 млн грн несплачених податків

Фото: Freepik

Підприємство компенсувало завдану шкоду на стадії досудового розслідування

У Львові керівник спиртної компанії ухилився від сплати податку. Коли факт несплати виявили правоохоронці, підприємець компенсував завдану шкоду, сплативши понад 17 млн грн до державного бюджету, повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури у п’ятницю, 31 травня.

За даними правоохоронців, львівська компанія, яка виготовляє спиртні напої, ухилилася від сплати податку на додану вартість. Таким чином підприємство завдало державі збитків на суму в понад 17 млн грн.

“Слідством встановлено, що керівник підприємства не відобразив у податковій звітності відомості про зобов’язання сплати з податку на додану вартість. Зокрема, в бухгалтерському обліку та податковій звітності була відсутня інформація про фінансово-господарські операції щодо списаних товарів”, — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом несплати податків. Під час досудового розслідування керівник підприємства в повному обсязі компенсував державі завдану шкоду, сплативши понад 17 млн грн до державного бюджету.