• Головна
  • Новини Львова
  • Співвласник “Львівсільмашу” просить у міськради дозвіл на забудову території заводу

Співвласник “Львівсільмашу” просить у міськради дозвіл на забудову території заводу

На понад 11 га землі хочуть збудувати офісний центр

У Львові планують забудувати території складів та виробничих цехів заводу “Львівсільмаш”. П’ять компаній, які належать співвласнику заводу “Львівсільмаш” звернулися до Львівської міськради для отримання дозволу на розроблення проекту землеустрою на цю територію. Відповідні документи оприлюднили у вівторок, 28 травня, на офіційному порталі міської ради Львова.

Компанії створили лише 10 місяців тому

Йдеться про шість земельних ділянок на вул. Городоцькій, 207, на яких розташована нерухомість різних підприємств. Зокрема, склади, виробничі цехи, водонапірна вежа, трансформаторна підстанція, гаражі та котельня. Загальна їх площа 11,3 га. На цій території компанії спільно хочуть збудувати офісний центр, для цього у пояснювальній записці до проєктів ухвал пропонують перевести ці землі до категорії житлової та громадської забудови.

Найбільша ділянка, площею понад 4 га належить ТзОВ "Цех 8", яке за даними аналітичної системи YouControl створене лише 10 місяці тому та зареєстроване за тією ж адресою, де буде нове будівництво: вул.Городоцька, 207. Компанія займається виробництвом будівельних металевих конструкцій, а її власником є Ілля Сабашук, який також є співвласником заводу “Львівсільмаш”. Зазначимо, що йому належать також інші будівлі, які є на території, яку планують забудувати.

Ще три компанії ТзОВ "ЛПК", ТзОВ "ЛОЦ" та ТзОВ "НОЦ", також створені 10 місяців тому і є у власності Іллі Сабашука, всі вони зареєстровані за тією ж адресою на вул. Городоцькій, 207. Лише одна фірма ТзОВ “Народна-5”, яка також просить дозвіл на будівництво належить не Іллі Сабашуку, а Євгенії Сабашук.

Існуючий стан заводу

Історія заводу

ПАТ ”Завод “Львівсільмаш” — єдине в Україні та СНД спеціалізоване підприємство з випуску машин для хімічного захисту рослин та внесенню в ґрунт рідких мінеральних добрив. У 1946 році було введено в експлуатацію завод сільськогосподарського машинобудування, який почав виготовляти машини і апарати для боротьби зі шкідниками сільськогосподарських культур та рослин. Основна частина корпусів заводу знаходиться на вулиці Городоцькій, 207.

ВАТ “Завод “Львівсільмаш” створене у 1996 році. У 2003 році розпочато процес санації підприємства, але протягом наступних років його борг лише зріс. Останні роки “Львівсільмаш” потерпає від атак рейдерів і суперечок у керівництві заводу. У 2008 році акції ВАТ оцінювали в 50 млн гривень.