• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові судили фахівця через недбалість з технагляду за реставрацією головного корпусу ЛНУ

У Львові судили фахівця через недбалість з технагляду за реставрацією головного корпусу ЛНУ

Суд виправдав підозрюваного у недбалості через недоведеність вини

Галицький районний суд Львова судив Олега Ч., який мав вести технічний нагляд за реставрацією головного корпусу Львівського національного університету імені Івана Франка. Його обвинувачували у неналежному виконанні службових обов'язків, йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень 23 травня.

Його звинуватили у завданні шкоди державі — понад 700 тисяч гривень

За матеріалами справи, у 2021-2022 роках університет уклав договори на проведення ремонтно-реставраційних робіт з фірмою "Будремсервіс" на загальну суму понад 57 мільйонів гривень. Олег Ч., як фахівець з відповідним сертифікатом повинен був слідкувати за ходом реставрації. Однак, його звинуватили у тому, що він знав про численні недоліки — невиконані роботи по цокольній частині, балконам, вхідним сходам, покрівлі та іншим розділам реставрації. Однак підписав акти, в яких ці недоробки не відображені і які не відповідають фактичному обсягу виконаних робіт на об'єкті реставрації.

Обвинувачений заперечив провину

У зв'язку з неналежним виконанням своїх службових обов'язків завдано шкоди державним інтересам на загальну суму 722 тис. грн. На судовому засіданні обвинувачений свою вину заперечив. Він підтвердив наявність у нього відповідного кваліфікаційного сертифікату та факт укладення договору з Львівським університетом на виконання технічного нагляду під час реставрації головного корпусу. Олег Ч. не визнає, що знав про невиконані підрядником роботи і не повідомив про це замовника та не висловлював претензій підряднику.

Під час судового розгляду з'ясувалося, що нібито завдана шкода насправді була усунена підрядником "Будремсервіс", який виконав відсутні роботи та повернув кошти. А Олег Ч. не мав відношення до цієї фірми. В результаті суд виправдав Олега Ч. через недоведеність обвинувачення та скасував запобіжний захід. До слова, на цей вирок ще може бути подана апеляція.