• Головна
  • Новини Львова
  • Львівська міськрада виділила понад 2 млн грн на ваучери для розвитку ветеранського бізнесу

Львівська міськрада виділила понад 2 млн грн на ваучери для розвитку ветеранського бізнесу

Кошти отримають 8 підприємців ветеранів, їх дружина та матір

З бюджету Львова виділили понад 2,2 млн грн на бізнес-ваучери для підтримки ветеранів. Кошти для започаткування чи розвитку власної справи отримають шестеро ветеранів, дружина та матір ветеранів. Про це йдеться у розпорядженні міського голови Львова Андрія Садового, яке оприлюднили 17 травня.

Підприємці отримають орієнтовно по 300 тис. грн

Ці кошти виділили в рамках Програми сприяння розвитку підприємництва у Львівській громаді на 2023-2025 роки згідно з рішенням конкурсної комісії. Загалом у Львові передбачено 12 таких ваучерів для підтримки місцевого бізнесу в період війни. Згідно з розпорядженням Андрія Садового троє підприємців-ветеранів та матір ветерана отримали по 300 тис. грн, ще троє отримали по 272-295 тис. грн, а дружині ветерана виділили — 192 тис. грн.

Ваучери можна використати на придбання обладнання, сировини, оренду приміщень, ліцензійне програмне забезпечення, навчання та консультації для започаткування чи ведення бізнесу.

До слова, у 2023 році Львівська міськрада вже видала 492 ваучери на загальну суму 46,4 млн гривень для підтримки підприємців громади.