У Львові суд оштрафував водія на 8,5 тисяч гривень за підроблене посвідчення

Чоловік їздив з незаконним документом півтора року

Жовківський районний суд Львова визнав винним у вчиненні кримінального правопорушення Юрія Л., який незаконно купив в Telegram підроблене посвідчення водія. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень 16 травня.

Чоловік надав підроблений документ поліцейському під час зупинки авто

З матеріалів справи відомо, що у вересні 2023 року чоловік вирішив незаконно купити водійське посвідчення. Для цього він домовився з невідомою людиною через месенджер Телеграм і надіслав свої особисті дані та фотографію. Згодом Юрія Л. отримав посвідчення з підробленим підписом. Пізніше, у квітні цього року він їхав із підробленим документом за кермом мікроавтобуса у Львові. Близько 13:00 його зупинив поліцейський для перевірки документів, і Юрій Л. пред'явив йому те саме підроблене посвідчення водія.

Суд визнав чоловіка винним у двох злочинах: підробці офіційного документа та його використання. За підробку йому призначили штраф 8500 гривень, а за використання документа — 850 гривень. Врешті, згідно із законом, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, йому присудили сплатити лише більший штраф — 8500 гривень до державного бюджету.

Нагадаємо, на початку травня у Львові суд оштрафував на 17 тисяч гривень військовослужбовця за підроблене посвідчення водія.