У Львові змінили програму допомоги ветеранам та членам сімей загиблих воїнів

Зокрема, ветеранам та їх рідним оплатять лікування різних залежностей

Депутати Львівської міської ради змінили програму підтримки ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) захисників та деяких інших категорій осіб.Тепер місто надаватиме їм грошову компенсацію на лікування різних залежностей. Також буде додаткова соціальна і медична підтримка родин полонених та зниклих безвісти військових, повідомила 16 травня пресслужба ЛМР.

Зокрема, ветеранам та їх рідним – мешканцям Львівської громади надаватимуть грошову компенсацію на лікування різних залежностей: алкогольної, наркотичної, ігрової та інших. Згодом напрацюють порядок надання цієї компенсації, який затвердять на засіданні виконавчого комітету мерії. Також депутати запропонували встановити додаткові соціальні гарантії для сімей військовослужбовців, які потрапили в полон чи зникли безвісти і які є мешканцями Львівської громади.

На державному рівні для родин полонених та зниклих безвісти оборонців України гарантовано соціальний захист, зокрема грошові виплати та пільги. Проте навіть з урахуванням державних соціальних гарантій, ці родини потребують підтримки на місцевому рівні. Це насамперед психологічна підтримка, медична допомога, соціальний супровід тощо”, - зауважила Леся Дронь, заступниця керівника управління соціального захисту Львівської міської ради.