Депутати міськради погодили будівництво нових корпусів лікарні Святого Луки

На вулиці Навроцького збудують хірургічний та діагностично-терапевтичний корпуси лікарні

Під час засідання сесії Львівської міської ради у четвер, 16 травня, депутати погодили проєкт ухвали про обмін міської нерухомості на приватні будівлі біля лікарні святого Луки. Це необхідно для будівництва нових корпусів лікарні біля її території.

У мерії немає можливості викупити у приватної фірми будівлі біля лікарні, тому вони вирішили провести обмін

Перед сесією відбулося засідання містобудівної ради, на якому обговорили проєкт будівництва та орієнтовне розсташування корпусів.

Як вказано у пояснювальній записці до проєкту ухвали, передбачено передати в користування лікарні дві земельні ділянки загальною площею 2,7 га на вул. Навроцького. Однак на цих ділянках наразі є приватні будівлі, тому міськрада пропонує обміняти комунальні приміщення на вул. Півколо,14 на приватні будівлі біля лікарні святого Луки, щоб розширити територію медзакладу.

Одна із ділянок більшою площею не внесена у кадастрову карту, а менша площею 0,5 га розташована одразу біля території лікарні. На ній є будівлі складу вапна, насосної станції, котельні, паркетного цеху та декілька нежитлових приміщень.

У ТМО №1 заявили, що на цій території вони планують збудувати нові корпуси, зокрема, хірургічний та діагностично-терапевтичний, які потрібні для модернізації медичної інфраструктури міста та покращення медичної допомоги, зокрема пораненим та переселенцям внаслідок війни.