Коли вимикатимуть світло у Львові: постійні графіки не діють

Аварійні відключення електрики відбуваються хаотично і без жодного попередження

У Львові не буде графіків постійно діючих аварійних відключень світла. Електроенергію вимикатимуть за вказівкою “Укренерго”. Про це у коментарі LVIV.MEDIA повідомила речниця “Львівобленерго” Галина Петрушко.

Аварійні відключення можуть тривати до 12 годин

За її словами, щоб отримувати актуальну інформацію, львів'янам варто підписатися на боти у Телеграмі та Вайбері, які надсилають персональні сповіщення про знеструмлення буквально за хвилину до його початку. У цих повідомленнях буде інформація про те скільки орієнтовно триватимуть відключення.

“Ми не маємо поки що розуміння, чи будуть погодинні графіки, ті, які є на сайті, а аварійні відключення не мають графіків. Вони взагалі не контрольовані, ми не знаємо чи вони триватимуть дві години чи 12 годин. Кожен район має свою чергу відключень, але ми її не повідомляємо, оскільки це дуже динамічно змінюється. У телеграм та вайбері боти надсилають персональні повідомлення про відключення, але воно приходить з хвилини на хвилину”, — пояснила Галина Петрушка.

Як зазначив під час брифінгу перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик, підприємців також закликають економити електроенергію у пікові години з 18:00 до 23:00, аби запобігти відключенням. Крім цього бізнес закликали не використовувати підсвічування рекламних банерів.

Інформація про відключення надходить у персональні чат-боти користувачів

У вівторок, 14 травня, частині львів’ян вимкнули світло на понад три години, у середу вранці відключення тривали стільки ж часу. Станом на сьогодні у “Львівобленерго” немає інформацію про точні періоди відключень та час їх тривання. Усю основну інформацію повідомлятимуть на офіційному сайті та Фейсбук сторінці підприємства. Однак, як пояснила Галина Петрушка сайт періодично може не працювати через велике навантаження, до прикладу, у вівторок вечір понад 200 тисяч львів’ян одночасно вирішили скористатися сайтом.

Нагадаємо, 14 травня вечір через дефіцит в енергосистемі на Львівщині ввели графіки аварійних відключень світла. У середу, 15 травня, “Укренерго” застосував аварійні відключення для споживачів усіх областей України. Обмеження не застосовують до об’єктів критичної інфраструктури.

Крім цього, через знеструмлення у Львові 20 людей застрягали у ліфтах.