У Львові реабілітологи поставили на ноги дитину, яка не ходила після важкої ДТП

12-річного Миколу з Волині збив мотоцикліст

У Львові реабілітологи з центру Unbroken Kids допомогли почати ходити 12-річному Миколі з Волині. Хлопчик не міг самостійно рухатися та навіть ковтати через травми, отримані внаслідок ДТП, повідомила пресслужба Першого медичного об’єднання Львова у понеділок, 13 травня.

Як розповіли лікарі, у 2023 році хлопчика на велосипеді збив мотоцикліст. Внаслідок аварії Микола отримав важкі травми та протягом трьох місяців перебував у комі. Коли хлопчик отямився, він не міг самостійно рухатися та навіть ковтати.

Батьки дитини звернулися по допомогу до львівського центру Unbroken Kids. 12-річний Микола пройшов три курси реабілітації із невеликими перервами. Після трьох місяців хлопчикові вдалося побороти частину наслідків травми, зокрема контрактуру — обмеження руху в суглобах. Наразі Микола вже може самостійно сидіти, одягатися та їсти. Крім того, хлопчик знову навчився ходити, але наразі йому необхідна допомога спеціального засобу — трапеції.

Фото 12-річного Миколи

“Коли хлопчик таким чином зміг подолати свої перші 20 метрів від залу реабілітації до палати, його мама не могла стримати сліз радості. Нині Миколка повернувся додому, але його відновлення все ще триває. Хлопчик щодня працює над тим, аби долати все більші дистанції”, — додали у Першому медичному об’єднанні Львова.