Президент призначив чотирьом львівʼянам мистецькі гранти

Гранти на реалізацію своїх проєктів отримали письменниці, режисер та солістка

Президент України Володимир Зеленський призначив чотирьом діячам мистецтв зі Львова гранти на загальну суму у понад 835 тис. грн для реалізації власних проєктів. Про це йдеться у президентському розпорядженні, опублікованому 9 травня на сайті Президента України.

Про переможців і суми грантів

Грант у розмірі 350 тис. грн отримає режисер-постановник Станіслав Іванов. Гроші підуть на створення і реалізацію творчого проєкту “Чума” у Національному академічному українському драматичному театрі ім. М. Заньковецької.

Солістка-інструменталістка Наталія Кожушко-Максимів отримає 100 тис. грн на створення і реалізацію творчого проєкту “Дух, віддих, дихання і подих” на базі Львівської національної філармонії ім. М. Скорика.

Грант на загальну суму у 286 тис. грн отримає молода львівська письменниця Анна Шевчук, яка працює над виданням збірки “Діалог із собою. Шлях до відновлення через письмо” у літературній агенції “Піраміда”. Ще одна письменниця з цієї агенції Світла Вертола отримає понад 99 тис. грн гранту для видання збірки “15 років витримки”.

До слова, окрім львівʼян, гранти отримали ще 11 діячів мистецтв з різних міст України. Двоє в театральній галузі, двоє в музичній, одна письменниця, двоє майстрів народного мистецтва, троє представників образотворчого мистецтва та артист цирку.