• Головна
  • Новини Львова
  • Власник “Арсену” просить в ЛМР дозвіл на будівництво ще одного магазину в центрі Львова

Власник “Арсену” просить в ЛМР дозвіл на будівництво ще одного магазину в центрі Львова

Компаніє має намір збудувати магазин на місці аварійного будинку за адресою Городоцька, 25

16 травня на сесії Львівської міськради депутати розглянуть проєкт ухвали, який дозволить компанії “Тестек-2”, яка входить до групи компаній “Євротек” збудувати новий магазин на місці обваленої будівлі на вул. Городоцькій.

Ділянка розташована в історичній частині міста

У пояснювальній записці до проєкту ухвали вказано, що у 1998 році виконком Львівської міськради продав аварійну будівлю на Городоцькій, 25, компанії "Чехпол Інвест". Згодом будівля перейшла у власність "Тестек-2". Попередні власники не ремонтували будинок, через що його частина обвалилася. Тепер ТзОВ "Тестек-2" хоче оформити в оренду ділянку, на якій розташована аварійна будівля та збудувати там магазин. Площа ділянки — 0,0693 га, вона розташована в межах історичного ареалу Львова та буферної зони ЮНЕСКО.

Зазначимо, поруч знаходиться ділянка, яка належить фірмі "Галич-Рітейл", під'їзд до якої проходить через ділянку, яку й хоче оформити "Тестек-2". У "Галич-Рітейл" заявили, що не будуть заперечувати оренді землі, за умови що частину нової ділянки відведуть під проїзд. Експерти оглянули будівлю і визнали, що її можна ремонтувати та експлуатувати далі. Оскільки ділянка не сформована, згідно з цією ухвалою ТзОВ "Тестек-2" повинно розробити проєкт землеустрою та подати його на затвердження міськраді для подальшого права оренди.

Ділянка, на якій планують будівництво нового магазину

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Тестек-2" засноване у Львові три роки тому та зареєстроване за тією ж адресою, де розташований аварійний будинок: вул. Городоцька, 25. Фірма входить до групи компаній “Євротек”, яка керує мережами продуктових магазинів “Фреш-маркет”, “Арсен”, “Союз”, “Квартал”. До складу групи входять також ритейлова компанія “Альянс Маркет” та девелоперська компанія. Власником є Михайло Весельський.

Нагадаємо, ще одна компанія Михайла Весельського у березні цього року перемогла у торгах за земельну ділянку на вул. Патона. Вона запропонувала найвищу ставку — 6 млн грн.