У Гарнізонному храмі у Львові продаватимуть писанки розписані військовими

Гроші з продажу писанок підуть на допомогу військовим 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади

У суботу, 4 травня, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла розпочнеться благодійна акція “Писанка з-під Бахмута“. В рамках акції у храмі продаватимуть писанки, які створили військові, а зібрані гроші направлять на потреби 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади. Про акцію повідомили на сайті Капеланство.INFO.

Військові власноруч розписали близько 140 писанок

Писанки для проведення акції власноруч розписували військові підрозділів 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади, які зараз перебувають на Бахмутському напрямку. Загалом захисники розписали близько ста писанок із курячих яєць та ще близько 40 дерев’яних. Їх усіх можна буде придбати у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла в суботу перед Великоднем. Продаж розпочнуть з 15:00.

Військові 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади розписують писанки

“Можливо, що ці писанки виглядають не настільки професійними, адже їх творили мужні чоловічі руки, які звикли більше ремонтувати автомобілі чи копати окопи. Однак, саме вони передають дух фронту. Христос переміг смерть і дарував життя. Тому найважливіше у нашій акції – врятувати життя на фронті, де дорога кожна хвилина. Сьогодні звертаюся до людей доброї волі з проханням допомогти військовослужбовцям нашої бригади”, — наголосив капелан 80 окремої десантно-штурмової бригади отець Іван Гальо.

Він також зазначив, що гроші, зібрані в рамках акції “Писанка з-під Бахмута“, планують витратити на покупку квадроцикла або баггі для військових бригади. Цю техніку планують використовувати для евакуації поранених з поля бою, адже по ній важче влучити ворогу.