• Головна
  • Новини Львова
  • Військовий зі Львова за 3000 доларів обіцяв влаштувати мобілізованого на службу в тилу

Військовий зі Львова за 3000 доларів обіцяв влаштувати мобілізованого на службу в тилу

Зловмисника затримали після передачі йому винагороди

У Львові правоохоронці затримали 26-річного військовослужбовця, який вимагав хабаря від мобілізованого. За винагороду він обіцяв влаштувати чоловіка на службу в тиловий підрозділ. Про затримання повідомила пресслужба Спецпрокуратури Західного регіону у середу, 24 квітня.

Військового посадовця затримали у Львові

За даними правоохоронців, мобілізований чоловік, який проходив курс базової загальновійськової підготовки в одній з військових частин Рівненської області, звернувся до 26-річного посадовця територіального управління Військової служби правопорядку ЗСУ на Львівщині. “Військовослужбовець запевнив, що за 3000 доларів США може домовитися з потрібними людьми про його зарахування до військової частини, яка дислокується на Львівщині або Рівненщині. Мовляв, так мобілізований зможе уникнути відправлення до зони бойових дій”, — розповіли у ДБР.

Військовослужбовця затримали у Львові, після того, як мобілізований передав йому 3000 доларів винагороди. 26-річному зловмиснику повідомили про підозру. Йому вже обрали запобіжний захід — тримання під вартою із правом внесення застави. Наразі триває досудове розслідування, правоохоронці перевіряють, чи причетні до злочину інші люди.

Нагадаємо, у квітні керівницю відділення лікарні на Львівщині спіймали на хабарі за фіктивну інвалідність ухилянтам. Також заступника директора ЛКП “Львівспецкомунтранс” Олександра Беднарського затримали за переправлення ухилянтів.