У Львові розпочали будівництво нового садочка та початкової школи

Заклад зводять на вулиці Рудненській, що на Левандівці

На Левандівці у Львові розпочали будівництво нової початкової школи, а також дитячого садка. Загалом заклад матиме близько 270 місць. Будівництво школи та садочка планують закінчити за два роки, повідомила пресслужба Львівської міської ради у середу, 3 квітня.

Будівництво планують завершити до кінця 2026 року

Будівля початкової школи та садочка буде розташована за адресою вулиця Рудненська, 8. Вона матиме два поверхи та площу до 5 тис. квадратних метрів. У проєкті будівлі передбачено басейн, укриття, класи для навчання, а також для відпочинку. Загалом у садочку та школі буде орієнтовно 270 місць для дітей. За планом, заклад працюватиме не лише по буднях, а й на вихідних, оскільки там проводитимуть позакласні заняття та додаткові секції для учнів.

3D візуалізація майбутньої будівлі школи та садочка Фото: Львівська міська рада

“Коли тут з’явиться нова школа — це зніме навантаження з інших навчальних закладів Левандівки. Також кожна нова школа, яка зараз проєктується і будується, буде мати сучасний освітній простір, який дуже позитивно впливає на освітній процес і те, як діти проводять свій час”, — прокоментував

Дитячий садок зі школою взялася будувати своїм коштом компанія “Ріел“. За словами генерального директора компанії, добудувати заклад та здати його в експлуатацію планують за 20-25 місяців, тобто до кінця 2026 року.

Нагадаємо, у школах Львівщини “Захист України” викладають тридцять учасників бойових дій. Також, школярі Трускавця здали на макулатуру 12 тонн російської літератури, збираючи таким чином гроші за закупівлю дронів