Львів’янина засудили до трьох з половиною років ув’язнення за продаж гранат

Чоловік продав знайомому дві гранати Ф-1

Залізничний районний суд Львова виніс вирок львів’янину Федору А. за незаконне зберігання та збут бойових припасів. Чоловік продав дві гранати Ф-1. Про це LVIV.MEDIA дізнався із вироку суду, оприлюдненому 28 березня.

Де чоловік взяв гранати

Як розповів обвинувачений у суді, у серпні 2022 року, він, разом з п’ятьма невідомими йому чоловіками у військовій формі, вживали алкогольні напої поблизу головного залізничного вокзалу у Львові. “Тоді він безоплатно отримав від останніх 2 гранати зеленого кольору, які заховав у закинутому, напівзруйнованому складському приміщенні за 500 метрів від багажного відділення вокзалу”, — йдеться у вироці суду. Саме там він зберігав дві оборонні осколкові ручні гранати Ф-1 до січня 2024 року.

Згодом, в січні 2024 року, він продав спершу одну, а потім і другу гранату своєму знайомому. Кожну за 3 тис. 500 грн. Саме в день продажу другої гранати, у кінці січня, чоловіка затримали.

Вирок суду

Під час судового розгляду підсудний визнав свою вину, заявив, що щиро розкаявся і просив його суворо не карати. Суддя Андрій Кирилюк визнав його винним у збуті боєприпасів і, враховуючи каяття та відсутність обтяжуючих обставин, виніс вирок — три з половиною роки ув’язнення. Також чоловік має сплатити на користь держави судові витрати за дві експертизи — загалом понад 7 тисяч гривень. До слова, максимальне покарання за інкримінованою підсудному статтею — сім років позбавлення волі.

Вирок може бути оскаржений до Львівського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.