• Головна
  • Новини Львова
  • Львів’янина, який побив матір однокласника свого сина, засудили до семи років ув'язнення

Львів’янина, який побив матір однокласника свого сина, засудили до семи років ув'язнення

Фото: pexels

Внаслідок побиття у потерпілої стався розрив селезінки

У Львові чоловіка, який завдав тяжких тілесних ушкоджень матері однокласника свого сина, засудили до семи років ув'язнення. Чоловік прийшов напідпитку до дому однокласника свого сина, щоб розібратись в конфлікті, який виник між двома школярами. Під час з’ясування обставин дитячого конфлікту, нападник не стримав агресії й побив матір сина однокласника. Жінка отримала чисельні тілесні ушкодження, зокрема розрив селезінки.

Як стало відомо LVIV.MEDIA з вироку суду, вранці 16 грудня 2022 року, засуджений повернувся до дому від друга напідпитку. Вдома дружина розповіла йому, що сина вчергове образили у школі. Чоловік вирішив розібратись в конфлікті школярів і одразу ж пішов до дому однокласника сина, де його зустріла матір школяра. Між ними почалась сварка, під час якої чоловік не стримав агресії, схопив постраждалу за волосся і почав бити. На крик жінки прибігли сусіди, які зупинили нападника, викликали поліцію та швидку допомогу.

Під час огляду у лікарні у потерпілої спершу не виявили тріщини у селезінці. Проте наступного дня їй стало значно гірше, і вона знову поїхала у лікарню. Там її терміново госпіталізували та невідкладно прооперували, видаливши частину селезінки. Після цього вона провела два дні у реанімації та ще п’ять днів у лікарні.

На суді нападник частково визнав свою провину і пояснив, не хотів бити жінку, це сталося під впливом емоцій. Підсудний просив кваліфікувати його дії як завдання тяжких тілесних ушкоджень з необережності. Втім Залізничний районний суд Львова визнав його винним в умисному тяжкому тілесному ушкодженні та виніс вирок про позбавлення волі на сім років. Також нападник має сплатити потерпілій 160 тисяч гривень компенсації за заподіяну моральну шкоду.