• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові захопили 44 земельні ділянки, розташовані на майбутній вулиці Вернадського

У Львові захопили 44 земельні ділянки, розташовані на майбутній вулиці Вернадського

Частину з них віддали приватним особам під городи. А деякі вже навіть забудували

У Львові захопили 44 земельні ділянки, а це 12,21 га землі, проєктованої вулиці Вернадського. Ця земля внесена у Генплан Львова як проєктована дорога. Вона мала з’єднати житловий мікрорайон Сихів від проспекту Червоної Калини до вулиці Стрийської. Про це 27 лютого повідомили у Львівській міській раді, посилаючись на слова заступника міського голови Львова з містобудування Любомира Зубача. Усі виявлені дані скерують правоохоронцям.

У Львівській міській раді зазначають, що нещодавно Державне бюро розслідувань повідомило про підозру шістьом посадовцям Солонківської сільської ради, які за інформацією бюро, незаконно приватизували ділянки, запроєктовані під будівництво дороги.”Вони незаконно вилучили з комунальної власності три земельні ділянки вартістю 2,7 млн грн”, — йдеться у повідомленні. Це спонукало департамент містобудування Львівської міської ради провести моніторинг та “пильніше придивитися до ділянок в цьому районі”.

За словами заступника міського голови Львова з містобудування Любомира Зубача,  ще в травні 2021 року стало відомо, що 2 гектари землі майбутньої вулиці Вернадського (проєктованої) віддали приватним особам під городи. “Не зупинило чиновників те, що ця земля була внесена у Генплан Львова як проєктована дорога – у планах вона має з’єднати житловий мікрорайон «Сихів» від проспекту Червоної Калини до вулиці Стрийської”, — зазначив Любомир Зубач.

Фото зі сторінки Львівської міської ради

Моніторинг управління земельних ресурсів показав справжні масштаби порушників, повідомляють у міськраді.

“За результатами моніторингу станом на лютий цього року аж 44 ділянки розташовані в межах червоних ліній проєктованої дороги Вернадського. Частина з них все ще є городами, а частину – встигли забудувати. На частину ділянок вже є арешт, але деякі все ще у вільному плаванні”, – розповів Любомир Зубач.

Оскільки розслідування щодо протиправної передачі землі триває, міські посадовці обіцяють скерувати всю інформацію, яку з’ясували під час моніторингу, правоохоронцям.