• Головна
  • Новини Львова
  • Поліцейські склали протоколи про порушення водіїв трьох автобусних маршрутів Львова

Поліцейські склали протоколи про порушення водіїв трьох автобусних маршрутів Львова

Про порушення водія ще одного маршруту повідомили представнику перевізника

З початку січня 2024 року у Львові виявили п’ять випадків, коли водії громадського транспорту не видавали пасажирам квитки, поінформувала 20 грудня пресслужба Львівської міської ради.

Порушення вчинили водії маршрутів № 14 і №25 (перевізник ТзОВ «Міра і К»), №31 (АТП-14630) та №37 (ЛК АТП №1). У випадках з водіями маршрутів №14, 25 і 37 контролери ЛКП «Львівавтодор» викликали поліцейських, які склали протоколи про вчинені правопорушення. Про порушення водія маршруту №31 повідомили представнику перевізника.

«Коли пасажир заходить у громадський транспорт і сплачує за проїзд, то водій зобов’язаний видати йому квиток. Адже зараз на маршрутах активно працюють контролери. Коли контролер заходить у транспорт, то, найперше, перевіряє пасажирів, і в разі відсутності квитка виписує їм  штраф. Однак, виявляються, що є випадки, коли пасажир таки оплатив за проїзд, та водій не видав йому квитка. У таких випадках наші контролери викликають поліцію і вже вона складає протокол на водія. Такі дії водія трактуються як крадіжка і шахрайство. Також поліція перевіряє сам транспортний засіб на предмет його справності, наявність страховки тощо», — наголосили в «Львівавтодорі».