• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові оголосили конкурс на проєкт громадського простору з пам’ятником Євгену Коновальцю

У Львові оголосили конкурс на проєкт громадського простору з пам’ятником Євгену Коновальцю

Архітектори планують облаштувати простір на перетині вулиць Степана Бандери та Євгена Коновальця

У вівторок, 9 січня, Виконавчий комітет Львівської міськради оголосив Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на проєктну пропозицію громадського простору з пам’ятником Євгену Коновальцю. Про це повідомила Львівська міська рада.

Згідно з проєктом, планується облаштувати простір перед першим корпусом Національного університету “Львівська політехніка”, на перетині вулиць Степана Бандери та Євгена Коновальця.

Територія конкурсного проєктування

Термін реєстрації учасників — 21 січня. Подавати конкурсні проєкти можна до 11 березня.

Переможці конкурсу отримають грошові премії: перше місце — 200 тис. грн, друге — 150 тис. грн, третє — 100 тис. грн. Премії виплачуватимуть за кошти благодійників.

Ми бачимо наскільки вшанування таких людей, як Євген Коновалець, є важливим з точки зору сьогоднішньої боротьби українського народу і вшанування важливих історичних постатей. Ми очікуємо, що участь в конкурсі візьмуть багато архітекторів з різних міст України. Так само ми відкриті до того, щоб архітектори з діаспори взяли участь у конкурсі, і, можливо, проєктанти міжнародних архітектурних студій в колаборації з українськими архітекторами”, — розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Нагадаємо, улітку 2023 року у Львові обрали місце для встановлення пам’ятника Євгену Коновальцю. Його вирішили розмістити на території, яка примикає до Національного Університету „Львівська політехніка“, за згодою університету.