У Львові за вимагання 1300 доларів хабаря судитимуть працівницю ДВС та її спільника

За винагороду зловмисниця обіцяла розблокувати рахунок, арештований через несплату аліментів

У Львові судитимуть працівницю ДВС, яка вимагала 1300 доларів хабаря у боржника. За винагороду вона обіцяла зняти арешт з заблокованого рахунку. Зловмисниці допомагав домовлятися з чоловіком її брат. Про те, що справу передали до суду, повідомила Львівська обласна прокуратура у вівторок, 9 січня.

За матеріалами справи, у червні 2023 року працівники поліції затримали 48-річну працівницю Державної виконавчої служби. Правоохоронці встановили, що вона вимагала гроші у чоловіка, чий рахунок арештували через несплату аліментів. За винагороду жінка обіцяла “вирішити питання“ — скасувати дію постанови виконавчої служби та розблокувати рахунок. За свої послуги посадовиця вимагала 1300 доларів.

Рідний брат працівниці ДВС допомагав їй домовлятися з боржником. Саме через нього чоловік мав передати зловмисниці хабар. У прокуратурі також зазначили, що брат жінки “достеменно знав, що бере участь у злочинній схемі одержання неправомірної вигоди“.

Наразі слідчі завершили досудове розслідування у справі. За одержання хабаря працівниці ДВС загрожує покарання — від восьми до дванадцяти років ув’язнення. Її брата також судитимуть, як співучасника злочину.