У громадському транспорті Львова відновлять контроль за оплатою проїзду

На період технічних проблем з безготівковою оплатою пасажирів не штрафували за неоплату проїзду

Від п’ятниці, 22 грудня, у громадському транспорті Львова поновлять контроль за оплатою проїзду. Це пов’язано з тим, що роботу валідаторів безготівкової оплати повністю налагодили, повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У четвер, 21 грудня, Львівська міська рада повідомила про те, що безготівкову оплату у всьому громадському транспорті вдалося відновити. У зв’язку з цим з п’ятниці відновлять звичну роботу контролери. До цього через технічні проблеми в роботі системи безготівкової оплати вони не штрафували пасажирів, а лише допомагали заплатити за проїзд.

За новими тарифами штраф за неоплату проїзду у всьому громадському транспорті становить 300 грн. Заплатити за проїзд тепер можна за допомогою картки ЛеоКарт, банківською карткою або ж пристроєм з чипом NFC, а також готівкою. Важливо, що за умови оплати готівкою, водій зобов’язаний видати пасажирові квиток з QR-кодом, квитки старого зразка вважаються недійсними.

Нагадаємо, 12 грудня через хакерську атаку стався збій в мережі оператора Київстар. Через збій припинила працювати система безготівкової оплати в громадському транспорті Львова.