Відремонтований міст на кільцевій дорозі Львова пройшов випробування на міцність

Випробування провели на новозбудованому мосту через залізницю, що є частиною дороги М-10 Львів — Краковець

У ніч з 19 на 20 грудня на Західному обході Львова перекривали рух на дорозі між Зимною Водою та Рудним. Перекриття було пов’язане з випробовуванням на міцність збудованого моста. Про це повідомили у службі автомобільних доріг у Львівській області 20 грудня.

Випробування провели на новозбудованому мосту через залізницю на дорозі М-10 Львів — Краковець. Для цього з 00:00 до 05:00 перекривали проїзд між Зимною Водою та Рудно.

Під час випробування на різних ділянках мосту рухалися чотири вантажівки вагою 33 тонни. Автівки зупинялися у контрольних точках для проведення замірів, після цього вантажівки розганяли до певної швидкості і знову проводили заміри. Прикріпленні до споруди датчики фіксували, як міст реагує на статичне та динамічне навантаження.

До проведення ремонтно-будівельних робіт міст був у непрацездатному стані. Відтак була потрібна реконструкція споруди.

«Реконструкція шляхопроводу через залізницю це перший крок для покращення транспортної ситуації на автодорозі Західний обхід Львова. Кількість транспортних засобів щоразу зростає, а ширина доріг не змінюється. Чи не кожний львів’янин стояв у заторі на кільцевій дорозі Львова, тому про проблему низької пропускної здатності цієї дороги відомо усім. Ситуацію також ускладнює вантажний транспорт, який складає третину транспортного потоку і суттєво впливає на швидкість та безпеку руху», — розповів керівник Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області Олег Береза.

Довжина новозбудованого мосту сягає 75,8 м. Також під час реконструкції вдалося влаштувати підходи до споруди загальною довжиною 617 м.