У Львові 16 грудня попрощаються із трьома загиблими захисниками

У суботу в останню путь проведуть Ореста Ваня, Володимира Іваніва та Сергія Литвина

У суботу, 16 грудня, у Львові прощатимуться із трьома полеглими захисниками — Орестом Ванем, Володимиром Іванівим та Сергієм Литвином. Чин похорону військовослужбовців розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають військових на Личаківському кладовищі.

Про це повідомили у Львівській міськраді.

Орест Вань

23.03.1969-03.12.2023

Уродженець села Оселя Львівської області. Усе своє життя Орест Вань присвятив захисту України. Брав безпосередню участь у охороні будівлі Верховної Ради України у складі 9-ї сотні самооборони Майдану, під час перебування там отримав серйозні поранення. Був одним із 500 добровольців, які у 2014 році проходили військовий вишкіл і розпочали виконувати бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції.

Орест Вань

До 2021 року боронив східні рубежі держави у складі батальйону оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького Національної гвардії. За словами рідних, Орест Вань «завжди буде легендою, прикладом доброти, людяності, любові і відданості Україні». Із початком повномасштабного вторгнення РФ добровольцем повернувся на фронт у складі 503-го окремого батальйону морської піхоти 38-ї окремої бригади морської піхоти Військово-морських сил ЗСУ. Попри отримане в селі Піски Донецької області поранення, повернувся на фронт. У Ореста залишилися дружина, донька, сестра, племінники, хрещені діти та син, що боронить державу на передовій.

Володимир Іванів

27.07.1983-11.12.2023

Львів’янин у мирний час був співвласником і заступником директора приватного підприємства в аграрній сфері. Із перших днів повномасштабного вторгнення Росії добровольцем став на захист Батьківщини.

Володимир Іванів

Виконував бойові завдання на території Донецької, Луганської та Запорізької областей у лавах 78-го окремого десантно-штурмового полку «Ґерць» Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. За особисту відвагу був відзначений медаллю «Хрест Десантно-штурмових військ». У Володимира залишилися батьки, сестра та племінники. 

Сергій Литвин

23.01.1981-11.12.2023

Уродженець міста Кримськ (Росія). У юному віці разом з батьками переїхав до міста Волноваха Донецької області. Із 2010 року працював вчителем у Новотроїцькій загальноосвітній школі, викладав історію України, інформатику, захист Вітчизни і право. Написав власну книгу про генералів Полтавської області часів Другої світової війни.

Напередодні повномасштабного вторгнення РФ вступив до лав Волноваської територіальної оборони. Із перших днів війни виконував бойові завдання у складі 109-ї окремої бригади територіальної оборони Регіонального управління «Схід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Боронив державу на території Луганщини, Харківщини та Донеччини. У Сергія залишилися дружина і двоє дітей.