• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові почали будувати соціальне житло для ВПО, які проходять реабілітацію після поранень

У Львові почали будувати соціальне житло для ВПО, які проходять реабілітацію після поранень

Перший інклюзивний будинок має бути споруджений до травня 2024 року

У Львові на вулиці Миколайчука розпочалось будівництво першого з восьми будинків для поранених внутрішньо переміщених осіб, які проходять реабілітацію. Про це у понеділок, четвертого грудня, повідомила Львівська міська рада.

На вулиці Миколайчука планують звести вісім будинків, де зможуть мешкати 700 внутрішньо переміщених осіб, які потребують реабілітації. У межах проєкту в будинках передбачені одно-, дво- та трикімнатні кампуси, аби люди мали змогу жити в будинку разом зі своєю сім’єю.

Проєкт будівництва соціального житла реалізовується Львівською міською радою за фінансування European Union in Ukraine. Європейська комісія виділила на побудову 19,5 млн євро грантових коштів.

Фото: Львівська міська рада

«Перший будинок має бути споруджено до травня наступного року. Наголошуємо на тому, що ці будинки будуть повністю інклюзивні, щоб маломобільні люди могли комфортно проживати і проходити реабілітацію у центрі UNBROKEN, який знаходиться одразу біля об’єкту будівництва», — зазначив Юрій Теліпський, директор ЛКП «Львівське міжміське бюро технічної інвентаризації».