У Львові двоє п’яних кур’єрів спровокували ДТП

Обидва скутеристи були п’яні та не мали водійських посвідчень

У Львові двоє кур’єрів-скутеристів у нетверезому стані вийшли на дорогу у темний час доби та спровокували аварію. Коли на місце пригоди прибула поліція, з’ясувалось, що обидва скутеристи п’яні та не мають водійських посвідчень. Про це у понеділок, 27 листопада, повідомила Патрульна поліція Львівської області.

За даними поліції, ДТП сталась на вулиці Княгині Ольги. Двоє кур’єрів на скутерах стояли посеред дороги, коли назустріч виїхав легковий автомобіль. Водій екстрено загальмував, аби не наїхати на скутеристів, але не впорався з керуванням і в'їхав у бордюр пошкодивши колесо.

Коли на місце прибула патрульна поліція, керманич відмовився від допомоги правоохоронців. Натомість скутеристи погодились поспілкуватись з патрульними. Виявилося, що один водій скутера впав на дорозі, а другий йому допомагав піднятись.

Як з’ясували патрульні, керманич скутера Yamaha Gear ніколи не отримував посвідчення водія. До того, скутериста вже притягали до адміністративної відповідальності за це порушення.

Поліцейські помітили у скутериста ознаки алкогольного сп'яніння та перевірили керманича за допомогою алкотестера. Пристрій показав 1,32 проміле, що майже в сім разів перевищувало норму. Виявилося, що порушник водив у стані сп’яніння не вперше.

Другий водій такого самого скутера теж ніколи не отримував водійське посвідчення. У порушника також спостерігались ознаки сп'яніння. Алкотестер підтвердив вміст 1,49 проміле алкоголю у крові скутериста, що перевищувало норму в сім разів.

На першого порушника у поліції склали протоколи за повторне протягом року керування транспортним засобом особою, яка не має такого права та повторне водіння в нетверезому стані. На другого скутериста винесли постанову за керування транспортним засобом особою, яка не має права керування та керування транспортним засобом в стані сп'яніння.