• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові завершилася місія американських пластичних хірургів, які оперували воїнів ЗСУ

У Львові завершилася місія американських пластичних хірургів, які оперували воїнів ЗСУ

Лікарі оперували безперервно п'ять днів поспіль

У суботу, 18 листопада, у Львові завершилася третя місія пластичних та реконструктивних хірургів FACE TO FACE, в межах якої провідні американські спеціалісти працювали спільно з медиками Національного реабілітаційного Центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) Першого медоб'єднання Львова.

Лікарі оперували безперервно п'ять днів поспіль, починаючи з сьомої ранку. Працювали одразу в чотирьох операційних декількома командами. Пацієнти - люди з усієї України, більшість - військові, які зазнали травм внаслідок війни. Всі пацієнти, яких відібрали для операцій, пройшли дуже ретельний відбір: консультації, обстеження, складання індивідуального плану лікування з 3D-моделюванням та реконструкцією.

“Ця місія поки що для нас була найважча, бо ми обрали одразу 8 складних пацієнтів і провели для них унікальні реконструктивні операції, де ми пересаджуємо кістку з ноги на обличчя, щоб відновити втрачену щелепу. Під час першої місії ми зробили дві таких операції, під час другої - чотири, а нині - це цілих 8”, - сказала отоларингологиня, організаторка місії FACE TO FACE і президентка медичної платформи INgenius Іванка Небор.

Місія пластичних та реконструктивних хірургів FACE TO FACE вже планує приїзд навесні та навіть обрали кількох пацієнтів для неї.