57-річного львів’янина засудили до двох років ув’язнення за підтримку Росії

Чоловік стверджував, що «Буча – це черговий фейк» та «України як держави не існує…»

Львів’янин, який виправдовував агресію Росії, активно підтримував ворога та дискредитував ЗСУ, отримав два роки ув’язнення. Про це повідомила Львівська обласна прокуратура у четвер, 16 листопада.

У прокуратурі зазначили, що 57-львів’янин під час телефонних розмов з товаришем активно висловлювався про підтримку Росії. Зокрема, він визнавав агресію проти України розпочату у 2014 році та виправдовував дії російських військ.

Зловмисник також погрожував своєму проукраїнському знайомому розправою. На питання співрозмовника: «Вот, вопрос, если мы с тобой встретимся, ты в меня будешь стрелять?», уже засуджений відповів досить радикально: «Я клятву давал советскому союзу и служить буду советскому союзу. По-этому, я тебе уже сказал, даже не сомневайся».

Окрім цього, чоловік підтримував відверту антидержавницьку, антиукраїнську та проросійську позицію. Під час чергової розмови російською мовою він стверджував, що «Буча – це такий же фейк, як і все інше», а на судовому засіданні повідомив, що «України як держави не існує, немає української нації, та що він любить Путіна».

Спочатку обвинуваченого визнали винним та призначили покарання у виді шести місяців арешту. Втім в апеляційному суді покарання для львів’янина змінили. Його засудили на два роки ув’язнення за виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікацію її учасників (ч. 1 ст. 436-2 КК України).