У Львові з 15 листопада можна буде придбати ЛеоКарт

Ціна картки — 60 грн

Від середи, 15 листопада, у продажу з’являться загальні транспортні картки ЛеоКарт. Про це повідомив депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич.

Ігор Зінкевич у коментарі LVIV.MEDIA розповів, що придбати та поповнити картку можна буде, зокрема, у кіосках “Інтерпрес”. А от через термінали EasyPay можна буде лише поповнити її. Вартість транспортної картки становитиме 60 грн. Поповнити картку можна довільною сумою. До слова, у Львові є близько ста кіосків “Інтерпрес” та близько 300 терміналів EasyPay з можливістю поповнення картки.

Поповнювати картку можна було б і через додаток. Проте його поява буде не швидше першого кварталу 2024 року” — зазначив Ігор Зінкевич. Відсутність додатка створює певну проблему для пасажира, адже, поки що, не можливо прослідкувати, скільки грошей залишається на картці.

“На сьогоднішній момент, поки немає додатка, контролювати залишок грошей на карті не можливо. Про їхню відсутність вказуватиме лише неможливість “валіднутися” у транспорті через брак грошей на карті. Коли буде додаток, який обіцяють в першому кварталі наступного року, то це дасть можливість слідкувати за залишком грошей”, — зазначив Ігор Зінкевич.

Картка дає можливість зменшити кількість готівки у транспорті. А це зменшить навантаження на водіїв, і, можливо, стане поштовхом до більшого бажання іти працювати водіями на громадський транспорт. Бо у нас зараз найбільша проблема - це нестача водіїв”, — розповів Ігор Зінкевич.

Додамо, що перелік адрес, де можна купити та поповнити ЛеоКарт можна знайти на сторінці Львівської міської ради.