• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові на площі Ринок частково перекладають бруківку, аби підвищити доступність міста

У Львові на площі Ринок частково перекладають бруківку, аби підвищити доступність міста

Відповідні роботи проводять за кошти благодійників

На площі Ринок у Львові 18 жовтня почали облаштовувати доріжки доступності — в центрі міста бруківку демонтують, шліфують та ставлять назад. Таким чином, дорогу для людей, які користуються кріслами колісними, хочуть зробити більш зручною. На площі Ринок шліфуватимуть не всю бруківку, а лише окремі найбільш критичні місця. Про це повідомили у Львівській міській раді у середу, 18 вересня.

У міськраді додають, що відповідні роботи проводять за кошти благодійників, в тому числі й іноземних. “Фіксуємо, що за ці гроші не купиш дронів, бо роботи виконуються за грантові цільові кошти. Тобто це кошти, які можемо використати виключно для забезпечення інклюзивності. До фінансування цих робіт долучилися українські та міжнародні благодійники”, — повідомили у Львівській міській раді.

Мер Львова Андрій Садовий 17 жовтня зазначив, що бруківку перекладають для того, аби люди з інвалідністю відчували себе вільно та безпечно на вулицях міста. Також він додав, що подібне оновлення бруківки триватиме до кінця року.

“Чому починаємо саме з Ринку? Бо ця площа є найпопулярнішою і найбільш прохідною. Якщо в когось є сумніви, що це потрібно робити, то прошу спробувати проїхати вулицями з дитячим візком, або кріслом колісним”, — написав Садовий.

Подібний досвід Львів перейняв від кількох європейських міст. Наприклад, у німецькому Фрайбурзі бруківку також відшліфувавши та забезпечили доступність до старої Ратуші та основного собору на площі.