• Головна
  • Новини Львова
  • Львів’янина, який збив жінку з дворічною дитиною на переході, засудили до 4 років ув’язнення

Львів’янина, який збив жінку з дворічною дитиною на переході, засудили до 4 років ув’язнення

Внаслідок наїзду жінка отримала середні травми, а дитина постраждала більше

Личаківський районний суд призначив чотири роки позбавлення волі львів’янину, який у вересні 2022 року збив жінку з дворічною дитиною на пішохідному переході на вулиці Пасічній. Вирок суду оприлюднили 18 вересня.

У матеріалі справи йдеться, що водій не зменшив швидкість перед пішохідним переходом і збив жінку з дворічним сином, які в той час переходили дорогу. Жінка отримала середні травми, а дитина постраждала більше. До того ж постраждалий дворічний хлопчик має інвалідність з дитинства.

“Жінка отримала закритий перелом лівої гомілки та перелом головки лівої малогомілкової кістки зі зміщенням відламків… Малолітній пішохід отримав струс головного мозку, закритий перелом кісток правого передпліччя, розрив лівої нирки, синців в поперековій ділянці ліворуч, що відноситься до тяжких тілесних ушкоджень”, — йдеться у вироці суду.

З порталу судової влади відомо, що засудженого звати Андрій Урбан. На засіданні він свою провину визнав частково, аргументуючи тим, що потерпіла з сином раптово вибігла на пішохідний перехід. Окрім цього, львів’янин зазначив, що дав потерпілим майже 3 тисячі гривень на ліки та купив жінці телефон. Потерпіла підтвердила, що отримала від винуватця ДТП телефон, однак за її словами він вже був у вжитку та некоректно працював.

Суддя Личаківського районного суду Роман Головатий визнав львів’янина Андрія Урбана винним у ДТП та призначив йому 4 роки ув’язнення з позбавленням права керувати автомобілем на 3 роки. Додамо, на цей вирок ще можна подати апеляцію.