• Головна
  • Новини Львова
  • У ЛКП «Лев» безпідставно умертвили двох собак: на підприємстві розпочали службове розслідування

У ЛКП «Лев» безпідставно умертвили двох собак: на підприємстві розпочали службове розслідування

На час перевірки директорку підприємства відсторонили від виконання службових обов’язків

ЛКП «Лев» звинуватили у тому, що там безпідставно умертвили двох собак.

Про це повідомила засновниця громадської організації «Зелена Сила – Green Power» Андріана Байло на своїй Facebook-сторінці.

«На жаль, підприємство перетворилося на гицлярню. В пʼятницю було евтаназовано дві здорові собаки, трупи яких до сьогоднішнього дня зберігалися в морозильній камері на підприємстві», – зазначила вона.

Вбита собака. Фото: Андріана Байло

За її словами, керівник підприємства і головний лікар відмовилися приїхати і надати якісь пояснення. Натомість ветеринари і працівники не знають, як таке могло трапитись.

Вбита собака. Фото: Андріана Байло

Андріана Байло додала, що собаки не були хворими чи критично агресивними, показів до евтаназії не було. Це підтвердив кінолог підприємства й повідомив, що жодної рекомендації для умертвіння цих собак не підписував.

«Світлу собачку, яка ще жива на фото, повинна була забрати в притулок Наталія Кузнецова, але на жаль вже нема кого забирати, в нього вирішили забрати шанс на життя. Чорненький теж довго чекав на своїх людей, а дочекався підступної смерті. Нами було викликано поліцію, яка провела всі процесуальні дії і дуже сподіваємось що винні будуть покарані!» – йдеться у повідомленні активістки.

Тим часом у ЛКП «Лев» розпочали службове розслідування через цей випадок. На час перевірки директорку підприємства Олену Іващенко відсторонили від виконання службових обов’язків, повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

«Ця ситуація викликала значний суспільний резонанс. Я попрошу, щоб ми більше не застосовували таких методів. Якщо є медичні покази для того, щоб усипити тварину, то вони мають бути узгоджені і проговорені по всій ланці. Люди на це реагують дуже болісно, в мене в самого є собака, і я також не зрозумів цієї ситуації, коректно кажучи», – сказав перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко. 

Обговорення ситуації. Фото: ЛМР

Натомість працівники ЛКП «Лев» зазначили, що собака має перебувати на підприємстві лише 21 день, проте часто тварини затримуються тут набагато довше. Так, Маван був у ЛКП «Лев» з червня 2022 року, а Х’ю – з кінця грудня. Обидвоє, за словами кінолога ЛКП «Лев», «були агресивними».

У вівторок, 6 червня, посадовці ЛМР проведуть зустріч із зоозахисниками та організаціями, які допомагають тваринам, щодо цього випадку.

Додамо, що на час службового розслідування обов’язки директора ЛКП «Лев» буде виконувати  Ірина Мауль.

Нагадаємо, у Рівному в ставку виявили тіло закатованого собаки.