Куди піти у Львові 27 та 28 травня: афіша подій

В останні вихідні травня у Львові буде чимало благодійних заходів

В останні вихідні травня, та, загалом, весни у Львові відбудеться чимало благочинних заходів. Збиратимуть гроші на ЗСУ та для знедолених тварин. LVIV.MEDIA розповість про деякі з них.

Благодійний ярмарок у Винниках

27 та 28 травня Історико-краєзнавчий музей разом з офісом Львівської громади у м. Винники запрошує винниківчан та гостей міста на благодійний ярмарок до музею.

Гості зможуть взяти участь у майстер-класах ткацтва та гончарства, у лотереї та аукціоні.

Також матимуть змогу скуштувати різні види сирів, солодощі, м’ясні вироби, придбати продукцію винниківських пасічників, вишивані вироби народних майстрів, кераміку різних районів Галичини та багато інших цікавинок з Львівщини, Івано-Франківщини, Тернопільщини, Закарпаття та Волині.

У програмі заходу проходитиме благодійний концерт.

Учасники концерту – вихованці культурних та освітніх закладів міста Винники та відомі виконавці:

  • Михайло Мирка,
  • фольк-бенд «Квалєрка»,
  • Софія Федина та інші.
Фото зі сторінки Львівської обласної ради

Також діятиме виставка «Барви Покуття», проілюстрована світлинами українського фотографа-художника, піонера української кінематографії, етнознавця Юліана Дороша.

На виставці представлено понад 200 творів з колекційної збірки Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й. Кобринського, серед яких вишиття, ансамблі святкового жіночого і чоловічого одягу, декоративно-ужиткові тканини кінця XIX-XX століть одного з найцікавіших своєю культурою, звичаями та мистецтвом історико-етнографічних районів України – Покуття.

Початок – 15:00 (м. Винники вул. Івасюка 5).

Виставка малюнків художників із 28 країн світу

27 травня у Палаці мистецтв відкриють виставку малюнків юних художників із 28 країн світу «Малюємо українською. Абетка»

На виставці представлять 310 найкращих робіт із майже 1,5 тис., які надійшли на конкурс.

Вік учасників – від 6 до 18 років.

Фото зі сторінки Львівської обласної ради

«Географія робіт вражає: Велика Британія, Канада, Австралія, Норвегія, Ізраїль, Таїланд, Японія, США, Туреччина та інші країни Європи. Чимало малюнків-фіналістів організатори отримали від художніх студій та гуртків Львівщини. Кожний, хто завітає на відкриття виставки у Палаці мистецтв, зможе долучитися до майстер-класу з письма абеткою Рутенія. Міжнародний проєкт залучає дітей і молодь до творчості у контексті української художньої традиції, спонукає до пізнання української мови», - повідомили організатори виставки.

Виставка буде експонуватися у Львові до 11 червня. Надалі її чекає мандрівка до Німеччини та Австралії.

Час відкриття виставки: 14:00 год.

Благодійний ярмарок «Для хвостиків»

У Львів відбудеться благодійний ярмарок «Для хвостиків» у притулку «Домівка врятованих тварин».

Дата: 27-28 травня

Час: 12:00-20:00

Місце: вул. Олекси Довбуша 24, Львів.

На ярмарку чекає багато активностей, де можна проявити свою підтримку тваринкам:

  • Розваги для всієї родини: Запрошуємо вас на веселі ігри та солодощі. Діти зможуть побачити нових мешканців притулку та дізнатися про їхні історії життя.
  • Ярмаркові розпродажі: Знайдіть унікальні речі для себе та своїх близьких - сувеніри, рукоділля, смаколики та багато іншого! Всі зібрані кошти підуть на утримання тварин та розвиток притулку.
  • Зустріч з вихованцями: Приходьте познайомитися з нашими пухнастими друзями, які чекають на нові домівки. Вони будуть раді показати свою любов і вдячність!

Благодійний концерт Тараса Компаніченка та гурту «Хорея Козацька»

28 травня, о 17:00 Благодійний фонд «Завжди Україна» та ТРК Victoria Gardens організовують благодійний концерт за участі заслуженого артиста України Тарас Компаніченко та гурту Хорея Козацька.

Фото зі сторінки Благодійного фонду «Завжди Україна»

Вхід вільний.

Метою заходу є збір коштів на пікапи для ЗСУ.

Нагадаємо, у Львові, на вул. Личаківській, 8, запрацював Музей у темряві «Третя після опівночі».. Виставки тут представлені у повністю темній кімнаті. Експонати не можна побачити, а лише відчути на дотик. У музеї працюють незрячі екскурсоводи. Мета проєкту – зруйнувати стереотипи щодо незрячих, збільшити їх працевлаштування та доступність мистецтва. Адже його може відчути кожен.