Вперше в Україні: Львів заробив мільярд гривень через торги на «Прозорро.Продажі»

Найдорожчй лот - нежитлове приміщення у центрі міста, яке продали за 116 млн грн

За п'ять років до міського бюджету Львова надійшов мільярд гривень з малої приватизації в державній електронній торговій системі “Прозорро.Продажі”.

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Від серпня 2018 року по травень 2023 року ЛМР організувала 365 успішних онлайн-аукціонів з малої приватизації. Середня конкуренція на торгах становила майже троє учасників, а ціна за підсумками е-аукціонів зросла майже вдвічі.

За словами керівниці управління комунальної власності Львівської міської ради Інни Свистун, приміщення, які виставляють на аукціон, це абсолютно різні приміщення – як за площею, так і місцем розташуванням, функціоналом. Наприклад, нові власники можуть облаштувати як магазини чи заклади харчування, так і різні ініціативи соціального спрямування, як от шоурум.

Свистун наголосила що приватизація цих приміщень завдяки аукціону є максимально прозорому і відкритому методу, дає змогу отримати максимально високу ринкову ціну за ці обʼєкти.

Найдорожчим лотом для Львова виявилося нежитлове приміщення у центрі міста, площею понад 945 кв.м, яке продали за 116 млн грн.

Нагадаємо, раніше торги на «Прозорро.Продажі» принесли до бюджетів 70 мільярдів.