У Львові чоловік до смерті побив свою дівчину, яка вимагала купити алкоголь

За скоєне зловмисника на 8 років позбавили волі

Личаківський районний суд м. Львова посадив на 8 років у ґрати чоловіка, який до смерті побив свою дівчину за прохання купити алкоголь.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Встановлено, що чоловік проживав з жінкою у квартирі своєї матері. Вони часто розпивали алкогольні напої та сварилися. У період з 29 липня до 31 липня 2022 року, під час розпивання алкоголю, обвинувачений сварився з жінкою та бив її руками й ногами по голові та тілу.

Внаслідок ударів потерпіла отримала переломи ребер та закриту травму органів черевної порожнини від яких вона померла.

У суді чоловік своєї вини не визнав. Він пояснив, що 3 роки перебував у відносинах з потерпілою та разом проживали. Вона майже щодня вживала алкогольні напої через що виникали конфлікти та бійки, адже жінка постійно вимагала у нього купувати алкоголь.

«Він закривав її у квартирі, щоб вона не змогла вийти і купити спиртне, забирав паспорт, щоб вона не взяла кредит для придбання спиртних напоїв. Анастасія неодноразово лікувалася від алкоголізму, але знову продовжувала пиячити», - йдеться у вироку з пояснень чоловіка.

Він зазначив, що «не витримував її ниття» та купляв алкоголь, який разом розпивали. За декілька днів до смерті жінка попросила купити горілку, яку вони разом розпили. Далі між ними відбулася сварка, адже потерпіла просила купити ще алкоголь. За словами зловмисника, він міг її штовхнути та вдарити в обличчя.

Чоловік зазначив, що в останній день перед смертю жінка випила алкоголь, після чого попросила чоловіка купити ще. Через це пара почала конфліктувати, відтак обвинувачений придбав ще пляшку горілки. Випивши алкоголь потерпіла пішла спати, а коли прокинулася, знову почала вимагати купити алкоголь.

Обвинувачений пояснив, що коли він лежав на балконі, до нього підійшла потерпіла, яка перечепилася за поріг та впала на перило балкону. Він її копнув у ногу і вона пішла у кімнату, де впала.

«Він почув, що вона впала, коли зайшов побачив, що вона лежала поруч із журнальним столиком, який був перевернутий. Він її підняв затягнув на ліжко. Вона жалілася, що від того, що впала на балконі у неї болить у середині», - йдеться у вироку.

Далі зазначається, що потерпіла пролежала до вечора у ліжку та не вставала. Коли з роботи прийшла його мама, то попросила чоловіка звернути увагу на жінку, яка довго не вставала з ліжка. Коли він підійшов до неї то побачив, що вона вже була мертва.

Чоловік сказав, що потерпіла постійна була у стані алкогольного сп’яніння та часто падала у квартирі і на вулиці. Однак було таке, що він вдарив її ногою в обличчя та вибив зуби, оскільки «вона пила антижир».

Мати та сестра дівчини у суді підтвердили те, що остання зловживала алкоголем і її бив обвинувачений.

Як йдеться у матеріалах справи, жінка померла через розвиток внутрішньої крововтрати та малокрів’я внутрішніх органів. Такі пошкодження не могли утворитися при падінні з висоти власного зросту об перила, як заявляв обвинувачений.

Розглянувши матеріали справи, суд визнав чоловіка винним у завданні умисного тяжкого тілесного ушкодження, що спричинило смерть потерпілого. Йому призначили 8 років позбавлення волі з утриманням у кримінально-виконавчій установі.

Нагадаємо, у Львові на залізничному вокзалі поліцейські затримали 36-річного чоловіка, якого підозрюють у вбивстві рідного брата. Зокрема, в одному із сіл поблизу Нововолинська Володимирського району під час сварки чоловік вдарив ножем 34-річного брата, який загинув від травм, та втік.