Самогубство курсанта: декана факультету ЛьвДУВС звільнили з поліції

До дисциплінарної відповідальності притягнули кількох посадовців факультету

Після самогубства курсанта у Львівському державному університеті внутрішніх справ декан факультету та полковник поліції Степан Гнатюк звільнений з лав Національної поліції.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Зазначається, що одразу після трагедії його відсторонили від роботи в поліції. Згодом Степан Гнатюк подав рапорт на звільнення ще до завершення службового розслідування в університеті.

«Декана факультету, на якому навчався загиблий курсант, було одразу ж відсторонено від виконання службових обов’язків. Ще до завершення службового розслідування він подав рапорт на звільнення. Його було звільнено з посади та зі служби в Національній поліції», – розповіли в університеті внутрішніх справ.

Відомо, що Степан Гнатюк був деканом факультету №3 понад вісім років.

У рамках службового розслідування до дисциплінарної відповідальності притягнули кількох посадовців факультету, зокрема, були і звільнення з посад. Однак, деталей не розповідають, адже слідство це триває.

Додамо, що службове розслідування було завершено 30 березня, проте його результати стало відомо тільки зараз.

«Також вжито додаткових заходів реагування щодо недопущення у майбутньому надзвичайних подій за участю особового складу, зокрема, щодо організації та проведення психопрофілактичної, індивідуально-виховної роботи та організації несення служби добовим нарядом», – додали у виші.

Нагадаємо,19 березня курсант другого курсу інституту №3 Львівського державного університету внутрішніх справ, Дмитро Гульчук вчинив самогубство. Працівники ДБР розслідують кримінальне провадження за фактом загибелі курсанта Львівського університету внутрішніх справ МВС України.