Стало відомо ім'я псевдопрофесора львівського вишу з підробленим дипломом

Ним виявився Василь Андріїв

У Львівській області викрили «професора», який 13 років працював у вишах із підробленим дипломом про освіту. Журналісти змогли встановити його імя.

Про це пишуть «Наші гроші».

Як зазначається, йдеться про 59-річного Василя Андріїва, який кілька місяців тому очолював кафедру права Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій.

Перший проректор Львівського національного аграрного університету Ірина Федір розповіла, що чоловік працював в університеті до 2015 року. Однак, про підробку його дипломів дізналися лише у жовтні 2022 року, коли поліція заявила про розслідування.

За її словами, виявити шахрая могли і раніше – але безпосередньо у міністерстві освіти. Коли у 2014 році вчена рада університету надіслала до МОН клопотання про присвоєння Андріїву звання доцента на підставі його дипломів кандидата і доктора юридичних наук, то чиновники міністерства мали б перевірити їхню справжність, але не зробили цього.

За словами Ірини Федів, жодних підозр у колег Василя Андріїва не виникало.

«Відгуки моїх колег про нього такі, що він володів своїм фахом. Був цікавим лектором, співробітником», – сказала вона.

Нагадаємо, правоохоронці встановили, що у 2009 році мешканець Львівського району, якому на той час було 45 років, для влаштування на роботу в один з вищих навчальних закладів Львівщини надав підроблений Диплом кандидата юридичних наук. Диплом був нібито виданий йому престижним столичним університетом. На посаді зловмисник регулярно отримував усі передбачені виплати.