• Головна
  • Новини Львова
  • Погано набирав вагу й часто хворів: у Львові прооперували однорічного хлопчика із рідкісним генетичним захворюванням

Погано набирав вагу й часто хворів: у Львові прооперували однорічного хлопчика із рідкісним генетичним захворюванням

Через складну супутню патологію та важкий загальний стан медики, до яких зверталася родина, не наважувалися провести пластичну операцію

Львівські медики прооперували Назара з Чорнобаївки, який народився з рідкісним синдромом Денді-Уокера. Через вади обличчя хлопчик погано їв, повільно набирав вагу й часто хворів

Про це повідомили на Facebook-сторінці Охматдиту.

Назар народився із розщілиною піднебіння та з 6 пальцями на двох руках та одній нозі. Також в нього виникла гідроцефалія — рідина накопичувалася в голові.

Зазначається, що через вади щелепи та обличчя хлопчик не міг добре харчуватися, відтак дуже погано набирав вагу й часто хворів на пневмонію та бронхіти.

«Під час вагітності ми 7 раз робили УЗД і 1 раз навіть МРТ. І жодного разу нам ніхто не сказав, що у дитини є такі вади. Тому, коли синочок народився, то для нас була повна несподіванка. Ми почали консультуватися у різних спеціалістів у Києві, проте, фахову допомогу отримали лише у львівському Охматдиті», — каже Наталія, мама хлопчика.

Наталія та її син Назар. Фото: Охматдит

Водночас через складну супутню патологію та важкий загальний стан медики, до яких зверталася родина, не наважувалися провести пластичну операцію на піднебінні. Проте хірургічне втручання було необхідне для дитини. Й після консультації в Охматдиті Назара скерували на операцію – йому прооперували розщілину твердого піднебіння.

«Ми надзвичайно задоволені. Назарчик як ожив, він почав нормально харчуватися і набирати вагу. Це взагалі не порівняти із тим, що було до того», — розповідає мама Назара.

Попереду на хлопчика чекають нові операції.

Нагадаємо, наприкінці березня фахівцям Міжрегіонального центру дитячої щелепно-лицевої хірургії разом з партнерами із LEAP Global Missions (США) вдалося виправити важкі деформації верхньої щелепи.