• Головна
  • Новини Львова
  • Реконструкція Піскових озер у Львові перетворилася на екологічну катастрофу: там гниють купи сміття

Реконструкція Піскових озер у Львові перетворилася на екологічну катастрофу: там гниють купи сміття

Водночас користувачі занепокоєні подальшою долею території озера

Львів’яни скаржаться на жахливий стан Піскових озер. Його реконструкція затягнулась на майже як рік, однак з часом стан ділянки лиш погіршується.

Відповідне звернення з’явилось на сторінці «Гаряча лінія міста Львова» у Facebook.

За словами авторки допису, роботи з розчищення Піскових озер (вул. Ген.Чупринки, 134) розпочалися ще літом минулого року. Тоді працівники спустили воду, повикопували частину мулу з одного з озер, однак його просто залишили збоку. Друге ж озеро перетворили на звалище. Зрізаний очерет нікуди не вивезли й залишили в озері.

Жахливий стан Піскових озер. Фото: «Гаряча лінія міста Львова»
Жахливий стан Піскових озер. Фото: «Гаряча лінія міста Львова»
Жахливий стан Піскових озер. Фото: «Гаряча лінія міста Львова»

«Єдиний нещасний екскаватор, що там працював, зник ще в листопаді. Сьогодні ця реконструкція перетворилася в екологічну катастрофу, сміття гниє та смердить, узбережжя знищене, дикі качки покинули озера. Не здивуюсь, якщо унікальний заповідник завтра перетвориться в велике будівництво чергової багатоповерхової потвори», — зазначила авторка звернення.

Про сумнівну долю Піскових озер висловитися і користувачі в коментарях. Вони зазначають, що кожною чисткою озеро звужується. Це можу вказувати на те, що місце готують для чогось іншого.

Львів’яни просять дізнатися, коли влада планує оновити роботи на Піскових озерах і які терміни її закінчення. Водночас адміністрація спільноти «Гаряча лінія міста Львова» скерували звернення в РА Франківський район.

Нагадаємо, мешканка Брюховичів скаржиться на «озеро» посеред дороги. Там вже не перший рік на дорозі на вулиці Ясна на виїзді на вулицю Львівську утворюється велетенська калюжа.