Львів 22 лютого попрощається з двома загиблими тероборонівцями

Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань

У середу, 22 лютого, Львів попрощається ще з двома Героями. Владислав Ткаченко та Владислав Белечинський загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Чин похорону розпочнеться об 11-й годині у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла (вул. Театральна, 11), а об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Біографічні довідки Героїв

Владислав Ткаченко. Фото: ЛМР

Владислав Ткаченко (06.10.1977-02.02.2023). Уродженець Харкова.

Навчався у Харківській спеціалізованій школі І-III ступенів №62 Харківської міської ради Харківської області. Закінчив Харківський національний університет радіоелектроніки [тоді – Інститут, –  ред.]. Протягом останніх 8-ми років працював у театрі дітей і тварин «Фельдман Екопарк». Брав участь у виставах і як артист, і як працівник сцени.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації переїхав до Львова. У квітні вступив до лав 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних сил України. Боровся із державою-терористом на території Харківської та Донецької областей.

У Владислава Ткаченка залишилася мама.

Владислав Белечинський. Фото: ЛМР

Владислав Белечинський (03.09.2002-16.02.2023). Уродженець селища міського типу Миколаївка Одеської області.

Навчався у Миколаївській гімназії з початковою школою Одеської області. Після закінчення 9-го класу разом із родиною переїхав до Львова, де здобував освіту у Вищому професійному училищі №20. У мирний час працював у будівельній сфері, згодом займався пожежною безпекою. Також працював на атракціоні віртуальної реальності. Був винятково життєрадісною та товариською людиною.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем пішов на війну. Боронив територіальну цілісність та незалежність держави на східному напрямку у лавах 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних сил України.

У Владислава Белечинського залишилися батьки, брат та сестра.

Нагадаємо, на фронті загинув військовий зі Стрия Геннадій Бунєєв. Захисникові було 35 років.